Børnebiffen - Se kortfilm med de yngste

Om børnebiffen.dk

Børnebiffen.dk er et bibliotekstilbud skræddersyet til de 3-7 årige og deres forældre. Alle danske folkebibliotekers brugere har adgang til Børnebiffen.dk, forudsat at biblioteket i deres hjemkommune abonnerer på Filmstriben.

Børnebiffen.dk er udviklet og drives i samarbejde mellem DBC Digital og Det Danske Filminstitut og er en del af det samlede Børnebiffen-univers, som formidler kortfilm til de 3-7-årige både i biografen, i børnehaven og derhjemme. Læs mere om Børnebiffen på https://www.dfi.dk/bornebiffen.

Stort udvalg og let at bruge

Børnebiffen.dk rummer næsten 400 titler og vil løbende få tilføjet nye kortfilm. For at se film skal man logge ind med sit bibliotekslogin. Der er ingen begrænsninger på, hvor mange film man kan se på Børnebiffen.dk.

Bønebiffen.dk er fyldt med flotte og stemningsfulde billeder fra de mange spændende film og er enkel og inspirerende for børnene at klikke rundt på – alene eller sammen med en voksen.

Kvaliteten er i højsædet

Alle filmene er valgt ud fra et princip om, at de skal være i øjenhøjde med børnene og passe til deres alder. Filmene må også gerne give det velkendte et twist og vække til eftertanke. Også hos resten af familien.

Filmene er af høj kunstnerisk kvalitet og kommer fra Danmark og mange andre lande, som fx Tyskland, Sverige, Slovakiet, Frankrig, Spanien, Australien og Sydkorea.

Filmene er nøje udvalgt over en årrække af Det Danske Filminstitut og rummer en række forskellige stilarter, udtryk og fortællinger. Ligesom der er lagt vægt på, at den kulturelle mangfoldighed er i centrum.

Sådan får du adgang

Du logger ind på Børnebiffen.dk ved at trykke på hængelåsen i øverste højre hjørne. Vælg dit lokale bibliotek, indtast CPR- eller lånernummer og tilhørende pinkode. Tryk på Log ind.

For at se film på Børnebiffen.dk skal du være oprettet som bruger på biblioteket i den kommune du bor i.

Hvis du ikke er oprettet som bruger på dit bibliotek, skal du på login-siden vælge “Ny bruger?”. Herefter kan du oprette dig som biblioteksbruger.

Det tekniske

Børnebiffen.dk er udviklet til at kunne afspille film i en browser på de fleste computere, smartphones og tablets.

Desuden understøttes Chromecast fra PC, Mac og Android samt AirPlay fra Mac, iPhone og iPad til Apple TV og Smart TV.

Offentlig visning

Der er kun rettigheder til privatvisning af indholdet på Børnebiffen.dk. Alle filmene findes også på Filmstriben - se film på biblioteket, så hvis et bibliotek ønsker at vise film fra Børnebiffen i biblioteksrummet, kan denne benyttes.